Vad kostar en köksrenovering

Hur mycket kostar köksrenovering?

Att fråga hur mycket en köksrenovering kostar är som att fråga hur långt ett snöre är.

En mycket bättre fråga är: Hur mycket kostar mitt specifika kök att renovera? Det ENDA sättet för dig att ta reda på detta är att begära 3-5 offerter från köksrenoverare i ditt närområde. Då kommer 5 olika firmor att räkna på hur mycket just din renovering kostar. Dem tar hänsyn till alla variabler som enbart stämmer in på ditt projekt.

Ska man se genomsnittligt pris för att renovera köket skulle jag gissa på att det är runt 100 000 kronor. Men det svajar enormt i pris eftersom att mycket beror på om du vill behålla existerande vitvator / spis och annan interiör som finns i köket.

Ett annat svar på denna frågan kunde ha varit: En köksrenovering kostar ingenting eftersom det nästan alltid är självförsörjande.

Detta betyder att du faktiskt tjänar tillbaka pengarna du lägger ned på köksrenoveringen i form av att bostaden ökar sitt värde. Särskilt effektiv blir denna investeringen när du kombinerar den med 30% ROT-avdrag.

Dett BILLIGASTE sättet för dig att renovera badrummet är en tjänsat som heter “Förnya köket”: Det går ut på att du behåller din gamla köksstomme. Just kökstommarna har nämligen inte förändrat sig under de senaste 30-40 åren. Därför är det helt onödigt att betala stora pengar på att byta kökstomme.

Du behåller med andra ord skelettet för köket men byter ut bänkskiva, skåpsluckor och kanske vitvator/ugn/mikro.

Detta kommer att ge köket ett helt nytt utseende och det ökar värdet på bostaden markant.

Om du vill ha en offert för denna typen av köksrenovering så kan du klicka här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *