Köksinspiration 2022

Även om vardagsrummet sägs vara det rum som det socialiseras mest i så är köket säkerligen inte långt efter. Det är i köket som vi äter frukost, förbereder alla måltider och det här vi gärna småpratar och ofta sätter oss för en kopp kaffe eller ett glas vin i samband med måltiderna. Det råder inget tvivel om att vi tillbringar mycket tid i köket. Om du har för avsikt att skaffa dig ditt drömkök kanske du behöver lite idéer och inspiration när det gäller design och form. Låt oss titta på några intressanta uppslag.

Svart och vitt

För att skapa ett smart, stilfullt och rymligt kök måste göra ett gediget förarbete inför din makeover. Svart och vitt är ett tema som tilltalat många de senaste åren. De schackfärgade köksgolven håller fortfarande, speciellt om ditt köksytrymme är mindre. Värt att titta på är också ett kontinuerligt löpande mönster à la zig-zag-sorten som man dekorerar kökskaklet med. Testa också med samma tema för några köksskivor som du fäster ovanför diskbänken eller annat lämpligt utrymme.

Öppna ytor

Har du turen att ha det byggt så att du kan slå ut en vägg i till exempel vardagsrummet och bilda en öppen köksyta är du lyckligt lottad. Det är det vita och öppna som är den starkaste kökstrenden för närvarande. Och förmodligen kommer den stå sig många år framöver. Intressant och spännande är det att dekorera öppna köksytor som skall skapa harmonier för semestermåltider, spelnätter och andra roliga sammankomster. Här gäller det att hitta ett ljust färgtema som förgyller ytorna samtidigt som man håller en modern och ”casual” ton för möbler och köksluckor. Bordet kan vara av glas eller mörkt trä med en mysig matta med svarta och vita färger till en i övrigt vitmålad totalyta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Köksinspiration

Till köket: köksinspiration

​På köksinspiration.se finns massor med bilder, foton och fakta för dig som vill få tips, idéer och inspiration om allt du kan tänka dig inom kök. Belysning, bänkskivor, köksbord, vitvaror, köksgolv, spisar, fläktar, skåp, luckor, handtag och så vidare. Det är inte alltid så lätt att se framför sig hur helhetsbilden blir när man hittar en billig köksfläkt hos en återförsäljare eller ser ett snyggt laminat eller trägolv på nätet på rea och vill slå till direkt. Därför är det bra att surfa mycket innan man sätter igång och spontanshoppar, så man vet vad som passar och inte. Att bara handla för att det är billigt blir sällan bra. Huvudsaken måste ju vara att känna sig nöjd med sitt kök och tycka att det är snyggt, annars är det ju onödigt att renovera det från början.

Få Snabboffert!

Föredrar du att ringa?
TLF: ​040-606 08 81

Få Gratis Offert Direkt