Till köket: Köksluckor

Har du ett kök som du vill snygga till men saknar pengar för en totalrenovering, så finns det en massa du själv kan göra enkelt och billigt för att förvandla ett gammalt kök till ett nytt, ett omodernt till ett modernt. Har du till exempel mörka köksluckor i ek men vill ha ett ljusare kök i högblankt vitt kan du själv sprutlackera, måla eller lacka alla köksluckor. Det är viktigt att först tvätta luckorna med målartvätt och sedan slipa ytan innan du målar. Vill du ha högblanka köksluckor är det lackfärg som gäller. 

Är du rädd att det inte blir bra om du gör det själv kan du lämna in alla luckor för omlackering, det kostar inte så mycket. 

När luckorna är målade/lackade byter du skåpshandtagen. Det finns billiga handtag att få tag på till exempel IKEA eller Clas Ohlson. Är gångjärnen gamla kan det vara bra att passa på att byta dessa också. 

Är du nöjd med dina luckor men har ett tråkigt golv, går det att hitta riktigt snygga och billiga laminatgolv i ek eller valnöt. Klickgolv är lätt att lägga själv. Ett ek laminatgolv och vita högblanka köksluckor med nya handtag istället för bruna luckor och kanske trist plastgolv gör en fantastisk skillnad, jag lovar. Om någon har bra före och efter bilder på kök så skicka gärna in dessa.

Få Snabboffert!

Föredrar du att ringa?
TLF: ​040-606 08 81

Få Gratis Offert Direkt

Berätta kort vad vi kan hjälpa dig med

578